Alles over koeriers

JBM biedt verschillende koeriersdiensten aan. Maar wat houdt dit in? En wat doet een koerier precies? Op deze pagina beantwoorden we alle vragen over koeriers.

Een koerier, ook wel bezorger genoemd, haalt zendingen op en levert ze aansluitend direct af op het juiste afleveradres.

De koeriers van JBM zijn opgeleid om vertrouwelijk en efficiënt te werk te gaan. Ze houden zich aan de regels en bieden u de hoogste service.

De koeriersdienst bezorgt uw zending vandaag nog. En met onze pakketdienst zorgen we ervoor dat uw pakket de volgende werkdag bij de ontvanger wordt afgeleverd. Het grote verschil tussen de twee diensten is dus de levertijd van de zendingen.

JBM biedt verschillende koeriersdiensten aan. We leggen in het kort uit wat het elke koeriersdienst inhoudt:

  • Sprinter: Onze koerier vertrekt gelijk naar het ophaaladres. En levert de zending aansluitend af.
  • SprinterPlus2: Onze koerier vertrekt binnen 2 uur nadat u heeft gebeld. En levert de zending aansluitend af.
  • SprinterPlus4: Onze koerier vertrekt binnen 4 uur nadat u heeft gebeld. En levert de zending aansluitend af.
  • Combinatie: Onze koerier levert uw zending dezelfde dag voor 17:00 uur af, als u het voor 10:30 uur heeft aangemeld en klaarstaat voor transport.
  • Overnight: Onze overnight koerier levert uw zending de volgende werkdag vóór 12:00 uur persoonlijk en veilig af.
  • Internationaal: Onze internationale koerier bezorgd uw zending de volgende werkdag in Europa en de Verenigde Staten. En bij spoedpakketjes zelfs vóór 08:30 uur. Wij bezorgen zo snel mogelijk in de andere delen van de wereld.

Wilt u weten welke koeriersdienst het beste past bij uw zending? Mail onze planning gerust voor advies. Benieuwd naar de overige services van JMB Koeriers? Klik dan hier.

Een koerier levert uw zending in de regel direct af. Zodra u JBM belt vertrekt onze koerier naar het afhaaladres en levert de zending aansluitend direct af. Uw zending bezorgen we altijd dezelfde dag.

Met de Track and Trace code die u van ons ontvangt volgt u eenvoudig uw zending. En ziet u direct de verzendstatus.

Tijdens feestdagen werken onze pakketdiensten met een aangepaste dienstregeling. Hierdoor kunnen de levertijden variëren. Kijk op onze feest- en bijzondere dagen pagina voor meer informatie. Of neem contact met ons op.

De tarieven voor de JBM koeriersdiensten hangen af van de afstand, de snelheid en de afleverplek. Bel of mail ons voor prijzen en beschikbaarheid. Wij rekenen graag voor u uit wat de rit kost en hoe snel we de zending kunnen afleveren. Bij regelmatig terugkerende bestemmingen zijn speciale prijzen mogelijk.

Bij JBM hebben we een paar afspraken vastgelegd waaraan de verpakking van uw pakketten moet voldoen. Uiteraard gaan we voorzichtig met uw pakketten om, maar verpakking is belangrijk om te zorgen dat uw pakket heel de bestemming bereikt.

De afmetingen van de zendingen die onze koeriers met spoed vervoeren zijn 2 euro pallets van 120x80x150 cm, met een maximaal gewicht van 750 kg.

Klik hier voor meer informatie over de afmetingen van zendingen.

Bij JBM is uw pakket verzekerd. Elke zending verzekeren we standaard tot € 450,00 op basis van aansprakelijkheid en op basis van de Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten (maximaal € 4.500 per gebeurtenis).

Heeft uw zending een hogere waarde en wilt u deze waarde verzekeren? Neem dan contact op met onze planning.

Door gebruik te maken van onze Overnight Koerier wordt uw pakketje de volgende werkdag voor 12:00 nog persoonlijk en veilig afgeleverd. Als u gebruikt maakt Nachtdistributie wordt uw pakketje s ’nachts afgeleverd op het door uw gekozen adres.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch en per e-mail.