Brandstoftoeslag

Brandstoftoeslag, wat is dat ook alweer?

Vanaf september vorig jaar zien we de brandstofprijzen eigenlijk alleen maar stijgen. En dit heeft effect op de brandstoftoeslag die op uw factuur komt te staan. Omdat u hiermee te te maken heeft leggen we graag nog even uit wat het is. En hoe het werkt.

Eénmaal per jaar passen we onze prijzen aan. Dit doen we aan de hand van de Panteia index (vroeger NEA). De index die wij gebruiken is de fijnmazige distributie collo exclusief brandstof. In deze index zijn alle kosten die relevant zijn voor het werk wat wij doen, meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan personeelskosten op basis van de CAO beroepsgoederenvervoer over de weg en invloed van congestie op de weg.

Brandstoffluctuaties

De brandstoffluctuaties zijn niet in deze index opgenomen. De reden hiervoor is dat brandstoftarieven in een korte tijd enorm kunnen fluctueren. Waardoor het niet jaarlijks is te indexeren.

Wij kiezen er daarom voor om de brandstof regelmatig te indexeren. Hierdoor heeft u een transparant tarief. Wat u apart op de factuur terugvindt van uw opdracht. Als we dit niet zouden doen, zou er in de jaarlijkse indexatie een grote risico-opslag voor brandstoffluctuaties moeten zitten.

Hoe werkt het?

Elke 1e dag van de maand peilen we de actuele brandstofprijs. Op basis van een tabel zien we wat dit betekent voor de brandstoftoeslag. Het kan zo zijn dat de brandstoftoeslag omhoog moet. Maar de toeslag kan ook hetzelfde blijven als de nieuwe kostprijs in dezelfde bandbreedte valt als het tarief van de vorige maand. Uiteraard kan de toeslag ook omlaag, maar dit zal nooit onder 0% komen.

We berekenen de brandstoftoeslag op deze manier bij onze dienstverlening van VANDAAG en MORGEN binnen Nederland en België. Voor internationale bestemmingen hanteren we brandstoftoeslag-percentages die onze partners gebruiken.

Heeft u nog een vraag over de brandstoftoeslag? Mail of bel ons gerust voor meer informatie. We helpen u graag.

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk!

LinkedIn
Email
WhatsApp

Meer nieuws

Offerte op maat

Vul het onderstaande formulier in

Zet nu de volgende stap en vraag een offerte op maat aan.

Wat is de afmeting van een collo in cm?