Hoe werkt het transport van medicijnen

Hoe werkt het transport van medicijnen?

Het vervoer van medicijnen, monsters en andere farmaceutische producten moet heel precies gebeuren. Een verkeerde temperatuur tijdens het transport kan er al voor zorgen dat de medicijnen niet meer te gebruiken zijn. JBM Koeriers ondersteunt apothekers, ziekenhuizen en laboratoria met deze logistieke processen.

Geconditioneerd vervoer

Medicijnen, vaccins, monsters en andere medische hulpmiddelen moeten onder strenge voorwaarden vervoert worden. Onze voertuigen beschikken over een speciaal ingericht koelsysteem, waardoor de kwaliteit van de producten gegarandeerd blijft. We kunnen de temperatuur tijdens het transport meten en monitoren. Zo weten we zeker dat de medicijnen onder de juiste omstandigheden vervoerd worden. Na afloop sturen we de transportgegevens op.

Track en Trace

Tijdens het transport hebben we constant inzicht in de omstandigheden van het transport. Het temperatuurverloop wordt geregistreerd en opgeslagen. Deze gegevens delen we ook met onze klanten. Na afloop sturen we een overzicht van deze gegevens op. Ook zie je met onze Track en Trace precies waar het transport is en wanneer het wordt afgeleverd.

GDP-norm

In Nederland kennen we veel geneesmiddelen. Deze geneesmiddelen komen uit alle werelddelen. Om ervoor te zorgen dat het transport veilig is, zijn er regels bedacht voor de opslag en het vervoer van medicijnen. Deze regels zorgen ervoor dat de geneesmiddelen van goede kwaliteit zijn en dat de patiënt ze veilig kan gebruiken. De regels voor de opslag en het transport van geneesmiddelen staat beschreven in het GDP (Good Distribution Practices). Ieder ziekenhuis, apotheek en transportbedrijf moet zich hieraan houden.

Hoe werkt het transport van medijnen?

Overal bezorgd

Wanneer iemand afhankelijk is van medicijnen kan het een uitkomst zijn om gebruik te maken van een logistieke dienst die het aflevert. Dit hoeft niet altijd bij een huisadres te zijn. Wij bezorgen de medicijnen ook bij vakantieadressen of op het werk. Steeds meer apothekers bieden deze dienst aan voor hun patiënten.

Vraag vandaag nog een offerte aan

JBM Koeriers verzorgt al meer dan 40 jaar veilige logistieke diensten aan laboratoria en ziekenhuizen in Nederland en België. Onze speciaal opgeleide chauffeurs leveren dagelijks uw kwetsbare en kostbare farmaceutische producten veilig en betrouwbaar af. Op de juiste temperatuur. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk!

LinkedIn
Email
WhatsApp

Meer nieuws

Offerte op maat

Vul het onderstaande formulier in

Zet nu de volgende stap en vraag een offerte op maat aan.

Wat is de afmeting van een collo in cm?