JBM GreenCars

JBM focust op duurzame stadslogistiek

Vanaf 1 januari 2025 moeten minstens 30 Nederlandse binnensteden emissievrij bevoorraad worden. Zo ook de binnenstad van Leiden. Waar JBM Koeriers is gevestigd. Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord. JBM wil hier goed op voorbereid zijn. Daarom zijn we in samenwerking met Packs begonnen met het bezorgen in een GreenCar voor duurzame stadslogistiek. GreenCars zijn 100% elektrische voertuigen. Die speciaal ontwikkeld zijn voor de bezorging van handzame goederen.

Een aanvulling op onze dienstverlening

Een maand geleden heeft Sjef Hendrikx, manager marketing & sales bij JBM Koeriers, als één van de eerste PacksPartners een GreenCar ontvangen. Inmiddels heeft JBM wat ervaring op gedaan met elektrisch bezorgen in Leiden. Volgens Sjef “is het echt een aanvulling op onze dienstverlening als Stadshub in de regio Leiden”. “Op termijn zullen we alleen maar zero-emissie bezorgingen doen. We sluiten daarmee aan bij onze ambities om onze carbon footprint zo klein mogelijk te houden.”

Smalle en wendbare wagens

Voor de gelegenheid kwam Peter Baltus, partnermanager bij Packs, de GreenCar persoonlijk overdragen aan JBM Koeriers. Hij vertelt dat de GreenCars smal en wendbaar zijn en hierdoor gemakkelijk de moeilijkste plekken in de binnenstad kunnen bereiken. En als belangrijkste voordeel dat ze natuurlijk nul-emissie zijn. De actieradius van de GreenCar is nog geen 100 km. “Dit klinkt niet veel, maar dat is voldoende voor een dagelijkse route”. De GreenCars zijn voorzien van een verhoogde en verlengde laadruimte met rol- en zijdeur aan de bestuurderszijde. Zo kan er veilig worden uitgeladen bij aflevering. Hiernaast behoren een achteruitkijkcamera, navigatie en airco tot de standaard uitrusting van een GreenCar. Zodat de chauffeur ook een fijne werkplek heeft.

Over Packs

Packs verzorgt met ruim 70 PacksPartners in de Benelux overnight zendingen. Vanuit de centrale organisatie in Leerdam is Packs altijd bij u in de buurt te vinden. Packs focust zich op hoge kwaliteit, voorspelbaarheid en heeft aandacht voor mens en milieu.

Meer weten over de GreenCars? Mail of bel ons gerust. We helpen u graag op weg. 

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk!

LinkedIn
Email
WhatsApp

Meer nieuws

Offerte op maat

Vul het onderstaande formulier in

Zet nu de volgende stap en vraag een offerte op maat aan.

Wat is de afmeting van een collo in cm?