Heet u Valentijn? Of kent u iemand die jarig is op 14 februari?

Doe dan mee met onze speciale Valentijnsactie. Verras uw collega, vriend(in) of familielid die op 14 februari jarig is. Of Valentijn heet. Valentina mag natuurlijk ook meedoen. En als u zelf op de dag van liefde jarig bent of Valentijn heet kunt u het ook aan ons laten weten.

Waar komt Valentijn eigenlijk vandaan?

De naam Valentijn is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn. Die in de 3e eeuw na Christus in Rome leefde. In deze tijd bestond er een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Ze geloofden dat vrijgezellen eerder bereid waren om te sterven op het slagveld. Valentijn zou in het geheim toch soldaten hebben gehuwd. Omdat hij vond dat liefde alles overwon. Toen keizer Claudius II (268-270) hier achterkwam, liet hij Valentijn op 14 februari 269 executeren. Zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde.

De kans is alleen groot dat dit verhaal er later bij is verzonnen. Want het enige bekende biografische feit van Valentijn is zijn sterfdatum. Wat ook vast staat is dat Sint Valentijn heilig is verklaard door Paus Gelasius I in 496. En dat 14 februari de naamdag van Sint Valentijn zou worden. Al is het niet helemaal zeker of het om de zelfde Valentijn gaat.

De Valentijnsactie

Wij sturen iets leuks op. Als u, of uw collega, vriend(in) of familielid Valentijn heet. Of op deze mooie dag jarig is. Vul onderstaand formulier in en ontvang een lief cadeautje van ons.

Het cadeautje versturen we uiteraard geheel anoniem. Wel zo leuk met Valentijn!
We gebruiken deze informatie alleen voor de Valentijnsactie. Na afloop vernietigen we de gegevens in verband met de AVG.

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk!

LinkedIn
Email
WhatsApp

Meer nieuws

Offerte op maat

Vul het onderstaande formulier in

Zet nu de volgende stap en vraag een offerte op maat aan.

Wat is de afmeting van een collo in cm?