Verschillende pakketafmetingen

Verschillende pakketafmetingen

Voor iedere pakketzending willen we een eerlijke prijs rekenen. Maar dat is lastig, want ieder pakket heeft een andere omvang en een ander gewicht. Daarom berekenen we pakketprijzen op basis van gordelomvang en volumegewicht. In deze blog vertellen u wat dit is, hoe we dit berekenen en vertellen we u meer over de maximale afmetingen van de verschillende zendingen.

Wat is gordelomvang?

De gordelomvang gebruiken we om pakketten met een grote maatvoering in relatie tot hun gewicht eerlijk te beprijzen. De klant is verantwoordelijk voor deze maten en geeft dit bij ons op. Wij voeren een nacontrole uit. Het kan voorkomen dat wij de maten en gewichten tijdens deze controle corrigeren. Hiervoor hanteren wij een afhandelingsbijdrage van €20,-. De gordelomvang houdt rekening met drie parameters:

  1. Feitelijk gewicht
  2. Gordelomvang
  3. Langste lengte

Hoe werkt het?

Uw zending moet aan alle drie de parameters voldoen om het juiste tarief te bepalen. Stel uw zending voldoet aan één van de parameters niet, dan berekent u de prijs met onderstaand lijstje.

Gordelomvang berekenen

Voorbeeld 1

Uw zending weegt 3 kilogram, heeft een gordelomvang van 150 centimeter en de langste lengte is 100 centimeter. U betaalt dan het tarief dat hoort bij 5 kilogram.

Voorbeeld 2

Uw zending weegt 8 kilogram, heeft een gordelomvang van 260 centimeter en de langste lengte is 100 centimeter. U betaalt het tarief dat hoort bij 20 kilogram.

Wat is volumegewicht?

Het volumegewicht verteld iets over hoeveel ruimte een pakket inneemt, de dichtheid. Dit bepaalt uiteindelijk de verzendkosten van uw pakketzending. Want hoe groter uw pakket is, hoe meer ruimte het inneemt.

Hoe wordt het volumegewicht berekend?

Het volumegewicht berekenen we volgens een formule:

Hoogte van het pakket in cm x de breedte in cm x de lengte in cm / 6000.

Besparen op het volumegewicht

U kunt natuurlijk al uw zendingen groot of klein verpakken in een grote doos. Dit werkt alleen niet mee aan het volumegewicht en de verzendkosten van uw zending. Hoe kleiner de verpakking, hoe minder u betaalt voor het volumegewicht.

Maximale afmetingen

Voor onze koeriersdienst, pakketdienst en pallettransport hanteren we verschillende afmetingen per zending. Dit berekenen met de gordelomvang en het volumegewicht. Per dienst hanteren we ook een maximale toegestane afmeting zodat het vervoer en de bezorging veilig en goed kan plaatsvinden.

Koeriersdienst

De maximale afmetingen van uw zending bij onze koeriersdienst zijn twee europallets van 120 x 80 x 150 centimeter. Met een totaalgewicht van 750 kilogram.

Pakketdienst

De maximale gordelomvang bij de pakketdienst 6 meter. De langste zijde mag niet langer zijn dan 3 meter. Het maximale gewicht per collo is 30 kilogram.

Pallettransport

De maximale afmeting bij uw pallettransport is 120 x 80 x 150 centimeter inclusief pallet. De zending mag maximaal 500 kilogram wegen.

Is uw zending te groot, te zwaar of te lang? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar een passende oplossing. Komt u er niet uit met het berekenen van de gordelomvang of het volumegewicht. We leggen het graag aan u uit en rekenen het desgewenst voor u uit.

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk!

LinkedIn
Email
WhatsApp

Meer nieuws

Offerte op maat

Vul het onderstaande formulier in

Zet nu de volgende stap en vraag een offerte op maat aan.

Wat is de afmeting van een collo in cm?