Toelichting tarieven

Altijd een eerlijk tarief

Voor een zending betaal je altijd op basis van het gewicht. Maar het kan voorkomen dat een zending erg groot is ten opzichte van het gewicht. Of juist andersom. Dat de zending zwaar is, maar het een klein volume heeft. Wij houden rekening met deze verhouding. Zodat jij altijd een eerlijk tarief betaald.

Wij kijken naar de verhouding gewicht/volume die een zending inneemt in de voertuigen. Als je zending buiten de maximale omvang valt of over de langste zijde gaat betaal je op basis van het volume.

Onderstaande berekeningen van tarieven gelden alleen voor economy zendingen binnen Nederland en België. Voor andere diensten en bestemmingen kunnen andere berekeningsmethoden gelden.

Om het tarief van jouw zending te berekenen zijn er 3 zaken van belang:

Gewicht

Gewicht

Het werkelijk gewicht van de zending (rood gemarkeerd)

Afmeting

Gordelomvang

De maximale afmetingen van de zending, lees hier meer (geel gemarkeerd inclusief rekenformule)

Lengte

Lengte

De lengte van de langste zijde (groen gemarkeerd)

Tabel

Hoe lees je de tabel?

Zoek in de 1e kolom het werkelijk gewicht van de zending. Bekijk dan de bijpassende gordelomvang en lengte van de langste zijde in de 2e kolom. Als jouw zending niet aan deze voorwaarden voldoet, ga je naar de volgende regel. Net zolang totdat de gordelomvang en lengte van de langste zijde wel voldoet.

De zending moet aan alle 3 de voorwaarden voldoen. Als de zending buiten de tabel valt berekenen we het tarief op basis van pallettarieven.

Als je het gewicht van jouw zending in de tabel hebt gevonden kan je in onderstaande tabel het bijpassende tarief vinden.

Tarieven collo

Hoe werkt het met multi-colli zendingen?

Als een zending uit meerdere verpakkingen (colli) bestaat, neem je het gewicht van de gehele zending als ingangsgewicht. Voor de 1e collo reken je het bijpassende tarief en voor iedere volgende collo het tarief wat in de kolom ernaast staat.

Voorbeeld: Je hebt een zending van 2 colli die in totaal 9 kg weegt. Voor de eerste colli betaal je  €12,- en voor de volgcollo €7,-. In totaal betaal je €19.- voor deze zending.

Het kan voorkomen dat het totale gewicht van de zendingen boven de staffel uitkomt. In dat geval kan je uitgaan van de tarieven die bij het hoogste gewicht in de staffel staan.

Prijzen zijn fictief

Heb je nog een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch en per e-mail. We helpen je graag.

Offerte op maat

Vul het onderstaande formulier in

Zet nu de volgende stap en vraag een offerte op maat aan.

Wat is de afmeting van een collo in cm?