Veelgestelde vragen

JBM is uw partner voor allerlei leveringen. We geven u graag wat meer informatie over onze koeriers- en pakketdiensten. Heeft u een vraag die er niet bij staat? Neem gerust contact met ons op.

Belangrijk aan een verpakking is dat deze de inhoud beschermt en ervoor zorgt dat de inhoud geen invloed heeft op de omgeving. Om u te helpen de juiste verpakking te kiezen hebben we een verpakkingsprotocol opgesteld. Let op: indien een zending niet goed verpakt is, is deze nooit verzekerd. Waardoor eventuele schade voor uw eigen risico is.

Ja. Op basis van uw verzendpatroon spreken we 1-malig met u een tijdvak af. Op basis van een logistiek efficiënte route komt de chauffeur binnen dat tijdvak bij u langs om de zendingen op te halen.

Bijvoorbeeld: we hebben een tijdvak voor ophalen afgesproken van 14:00 uur tot 17:00 uur. Het kan dan zijn dat de chauffeur de ene dag om 14:15 uur uw zendingen ophaalt en een andere dag om 16:00 uur. Zolang we nog niet geweest zijn, kunt u natuurlijk nog meer zendingen aanmelden en klaarleggen voor ons.

Nee. U bent zelf verantwoordelijk voor het correct verpakken van de zending. Heeft u behoefte aan structureel inpakken? Bijvoorbeeld in combinatie met orderpicken? Neem dan contact op met onze sales.

Jazeker. U kunt hier een account aanvragen. Indien u dat wilt kunt u natuurlijk ook contact opnemen met onze sales. Zij begeleiden u dan verder.

Wilt u weten welke koeriersdienst het beste past bij uw zending? Mail onze planning gerust voor advies. Benieuwd naar de overige services van JMB Koeriers? Klik dan hier.

Nee. Onze webshop werkt online. U kunt er dus overal bij, zolang u een internetverbinding heeft. Zowel op uw desktop als op mobiel.

Aan de hand van uw opdracht weten we goed wat we voor u moeten doen. In sommige gevallen kunnen er echter nog kosten bijkomen. Denk dan bijvoorbeeld aan invoer- of douanekosten en wachttijden. Het communiceren van tarieven met deze voorbehouden kan verwarrend zijn.

Jazeker. Wij kunnen deze optie voor uw klanten activeren. Stuur dan een e-mail naar onze sales. En stem het ook even af met uw klant. Zodat hij niet ‘verrast’ wordt.

Jazeker. We kunnen bij uw orders een optie activeren waarbij u van elke statuswijziging van uw zending per email op de hoogte gehouden wordt. Is dit iets voor u? Stuur dan een e-mail naar onze sales, zij regelen het met plezier voor u in.

Eenmaal per jaar worden de prijzen geïndexeerd volgens de NEA-norm. Hiermee worden fluctuaties van bijvoorbeeld loonkosten en congestie opgevangen. De brandstof is echter door het jaar heen een moeilijk grijpbare component. Om die reden wordt deze vaker geïndexeerd en vind u deze apart bij uw opdracht terug op de factuur. Als we dit niet zouden doen, moeten we een behoorlijke risico-opslag voor de brandstof-fluctuaties hanteren. Nu heeft u een eerlijkere prijs. Lees meer…

Volumegewicht wordt gebruikt om goederen met een grote maatvoering in relatie tot hun gewicht eerlijk te kunnen beprijzen. De formule om het volumegewicht te berekenen is (in centimeters) voor luchtvracht: (lengteXbreedteXhoogte) / 4000, voor wegvervoer wordt de formule (lengteXbreedteXhoogte) / 6000 aangehouden. In alle gevallen is de hoogste uitkomst (volumegewicht of werkelijk gewicht) het betalend gewicht. Volumegewicht berekening vindt voornamelijk plaats bij internationale economy- en expresszendingen.

Gordelomvang wordt gebruikt om goederen met een grote maatvoering in relatie tot hun gewicht eerlijk te kunnen beprijzen. De formule om de gordelomvang te berekenen is (in centimeters): 1x de langste zijde + 2x de andere zijde + 2x laatste zijde. Lees hier verder voor een uitgebreide toelichting. De gordelomvang hanteren wij voor economyzendingen met bestemming binnen Nederland.

De maximale grootte van uw zending hangt af van de dienst die u kiest. Voor economy zendingen worden anderen formaten geaccepteerd dan bijvoorbeeld Pallet Transport. Meer informatie kunt u kijken bij onze diensten. Of neem contact met ons op.

Voor een zending betaal je altijd op basis van gewicht. Maar als je zending buiten de maximale omvang valt of over de langste zijde gaat betaal je op basis van het volume. In de tarieventabel houden wij rekening met de verhouding gewicht/volume die een zending inneemt in de voertuigen. Bekijk hier de tarieventabel en de verdere toelichting. 

De berekeningen in de tarieventabel gelden alleen voor economy zendingen binnen Nederland en België. Voor andere diensten en bestemmingen kunnen andere berekeningsmethoden gelden.

Voor een zending betaal je altijd op basis van gewicht. Maar als je zending buiten de Wij proberen verstandig om te gaan met het milieu. Eén van de dingen die we doen is facturen uitsluitend elektronisch versturen. Hiermee kunnen we ook voldoen aan de behoefte van veel klanten om de factuur direct in het eigen systeem te ontvangen.

Bij het electronisch bestellen heeft u per order de mogelijkheid een ordernummer mee te geven. Dit komt automatisch op de factuur. Werkt u met een jaarnummer? Stuur dan een e-mail met uw verzoek naar onze sales.

Om uw factuuradres te wijzigen stuurt u een e-mail naar onze sales. Zij zorgen voor de afhandeling.

Helaas hebben we daar nog niet de voorzieningen voor.

Jammer dat u een minder prettige ervaring met ons heeft. We zijn blij dat u het ons wilt melden, zodat we er iets aan kunnen doen. Vult u het klachtenformulier zo goed mogelijk in en wij werken aan een oplossing.

In principe wordt een klacht binnen 3 werkdagen afgehandeld. Soms hebben we wat meer tijd nodig, bijvoorbeeld als we informatie bij derden moeten opvragen.

U stuurt een e-mail met daarin de belangrijkste informatie (schadeformulier, bewijs van de schade, bewijs van het schadebedrag) naar directie@jbm.nl. Zij nemen dan contact met u op voor eventuele nadere informatie en zorgen voor de afhandeling.

Als uw zending beschadigd is aangekomen en u wilt dat bij ons claimen, download dan het schadeformulier en mail het ingevuld naar schademelding@jbm.nl. Let op dat u de schade eerst bij uw verzekeraar claimt en dat gevolgschade nooit gedekt is.

De leveringen naar de Waddeneilanden gaan via ons netwerk. Wij leveren uw zending af bij de eilandvervoerder, die neemt het mee over het water en levert weer af. Hier krijgt JBM een rekening voor en dit berekenen we door. De kosten zijn hierdoor een stuk lager dan wanneer u zelf een overtocht zou doen.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch en per e-mail.

Offerte op maat

Vul het onderstaande formulier in

Zet nu de volgende stap en vraag een offerte op maat aan.

Wat is de afmeting van een collo in cm?