U maakt vast ook gebruik van een koerier of een bezorgdienst om uw zendingen van A naar B te brengen. Maar wist u dat u uw koerier veel breder kunt inzetten? U heeft vast ook leveringen waar net iets meer mee moet gebeuren. Bijvoorbeeld het inpakken van pakketten, het opnemen en bijvullen van het lokale magazijn of het nemen van een monster.

Kan uw productiviteit omhoog als u niet meer voor kleine handelingen bij uw leveringen of ophalingen naar uw klanten hoeft?

Er zijn koeriers die u deze service bieden. En dat is handig. Want door u dit uit besteedt verhoogt u uw productiviteit en verlaagt u de kosten. Dat klinkt goed, toch?

Wat doen uw buitendienstmedewerkers?

Zet u uw eigen mensen in om de zaken mee te nemen, te controleren en te installeren? U heeft buitendienstmedewerkers die misschien wel 8 adressen op een dag kunnen doen. Maar afhankelijk van de branche en de spreiding van uw klanten, heeft u misschien ook medewerkers die maar 2 klanten op een dag bedienen. Dan is het een kostbare zaak om ze deze kleine handelingen zelf te doen.

Zelf doen of uitbesteden

Maak afspraken met uw koerier

Maak afspraken met uw koerier

Het inzetten van uw eigen medewerkers heeft voordelen, zoals het voeren van uw eigen huisstijl, scholing en instructie. Maar wist u dat u uw koerier dezelfde instructies kunt geven? Over zaken als representativiteit, instructie en bijvoorbeeld benodigde certificeringen zijn altijd afspraken te maken.

Vragen stellen leidt tot nieuwe inzichten

Stel u zichzelf de vraag hoe het nu bij u georganiseerd is. Dit kan u misschien direct al geld besparen. Want door het in kaart te brengen krijgt u zicht op mogelijke besparingen. En dit terwijl u hetzelfde serviceniveau aan uw klanten blijft bieden.

Ziet u de kansen?

Ga dan eens praten met een aantal koeriers die dit voor u kunnen doen. En spreek met organisaties die deze stap al gezet hebben. Voor u is belangrijk dat u weet wat u eventueel wilt uitbesteden en welke eisen u stelt.

Ook al is het alleen maar voor de “onrendabele” gebieden of handelingen.

U gaat er altijd op vooruit: Iemand belooft u dat hij het beter kan doen of u krijgt de bevestiging dat u het al hartstikke goed doet.

Meer weten? Bel of mail ons